Jenis -Jenis Siput


Siput dekat Malaysia Darul Kelakar ni ada bermacam-macam jenis. Ada yang boleh makan, ada jugak yang boleh tengok je, ada yang halal dan ada yang haram( Siput Babi).


1. Siput Sedut


Oleh kerana sekarang hampir masuk waktu tengah hari, abang nak bagi cadangan dekat korang untuk makan apa. Siput Sedut, Ye, siput yang boleh sedut-sedut tu..







2. Siput Sakit


Abang bukan suka sangat cerita pasal kawan abang ni, tapi perangai dia ni bangang sangat sampai semua benda tersalah cakap. Spm dulu dapat 8A. tapi perangai macam unta.





3. Siput Laut


Bini kawan abang mengidam nak makan siput laut, ada siapa-siapa tahu nak dapat kat mana? Ini serius!!. Siapa dapat tolong abang, abang bagi hadiah anak kura-kura.





4. Siput Besar


Abang baru lepas balik dari hospital semalam, melawat kawan abang, baru masuk ICU sebab buat teka-teki bangang. abang tak buat jahat sangat, cuma letak minyak masak dalam vape dia aje. 3 minggu kena tahan wad.





Korang mesti sakit hati kan baca post kali ni? mari abang tolong.




Apa Yang Naik Di Malaysia?



1 . Harga Minyak Petrol Naik
Ok, Kali ni post serius, Semakin hari, Rakyat malaysia makin terbeban dengan kos sara Hidup. Apabila subsidi ditarik balik, Harga minyak akan menjadi tinggi. Jika harga Minyak naik, segala kos sara hidup akan automatik naik. Orang kata,( Bukan Badak Kata ), Kalau nak jimat minyak, naik kenderaan awam,






2. Tambang Pengankutan Awam Naik Pulak.
Selepas dipaksa naik kenderaan awam, Tambang pulak dinaikkan. Dah la kena berhimpit-himpit dengan warga asing pulak. Umpama seekor ikan Sardin yang di-tin kan atau lebih dikenali sebagai ikan sardin.






3. GST Diperkenalkan.
Tidak Cukup dengan Itu, GST pula diperkenalkan, 6% . Bertambah-tambah la lagi kos sara hidup rakyat seperti hamba ini. Dulu kata bila GST diperkenalkan, harga barang-barang akan turun, tetapi sebaliknya yang berlaku sekrang ini, sehingga kan pelakon iklan GST di TV3 tidak tahu mana mahu sorok itu muka diaworang. Umpama mencampak tahi ke langit, terkena muka sendiri.





4. Tol Naik
Tol terpaksa dinaikkan juga, walaupun hasil kutipan GST berbilion. Sudahlah dikenakan GST, cukai juga perlu dibayar, Nasib Hidup di Bumi Malaysia.





Dahlah, korang fikir la dulu macam mana nak survive dekat Malaysia ni, aku nak bersiap-siap pindah dekat England ni, Driver aku dah tunggu ni. 







.....................









Aduii, terlepas pulak train ke Rawang ni, kena tunggu lagi 30 minit!!!