Punca-Punca Rakyat Malaysia Menjadi Gemuk





 1. Kuat Makan 
Pesen yang kuat makan ni memang tak dapat nak elak lagi, Bukak je mata terus ingat makan, Nasib baik batu tak boleh makan, kalau tak habis la train tak boleh nak bergerak, semua batu kat jalan keretaapi abis kena makan.






2. Makan Makanan yang tidak Sihat.
KFC snack plate+ air Goga-Gola+ makan sebelum tidor , kalau diamalkan tiap-tiap hari, tak sampai sebulan berat badan naik 14 kilo, jangan risau, tak payah guna herbalife,alphalipid bagai.







3. Malas nak Bersenam
Ni penyakit yang paling bahaya di kalangan rakyat Malaysia, Makan sehari 5 kali, Bersenam? setahun 5 kali, tu pun sebab ada hari sukaneka kat sekolah anak, kalau tak, harammmmm nak bersukan.






4.Keturunan
Ramai yang menjadikan alasan keturunan yang menyebabkan mereka gemuk, tapi sedarkah mereka yang walaupun keturunan mereka gemuk, mereka tetap boleh menjadi kurus dan sihat dengan mengamalkan gaya pemakan yang sihat dan mengamalkan amalan 5S, Susun,sapu,sebat,senyum,songlap (?) 






5. Nama
Satu perkara yang tidak dapat dielakkan, nama....



24 comments :

Cik Mun said...

hahaha..nice :)

dEdEQ dE wIshEs said...

HAHAHAHA . SONOK BACE ..

DONE KLIK .. SONY , P1 , DAN ESCAPE :)

Fizi Zaidi said...

hehe..knpe pesen?..org terengganu ke?..eheh

Farah Waheda Wahid said...

lebih2 lagi musim2 raya ni kan? open house sana open house sini... *_^

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Wahahahaaa...besbes...
Layann.....
Senaman setahun sekali jer tuhhh....

x0x0 ^_^

Syafira Abdul Ghaffar said...

good one.

Yumida Huda said...

hehe..kelakar
kesimpulannya..jadilah rakyat yang sihat tubuh badan
jaga pemakanan

jemput join segmen ni otak kucing:

http://umikasum.blogspot.com/2013/08/segmen-tinggalkan-url-blog-url-entry.html

pemenang akan memenangi hadiah: ankle bracelet & wallet
jom la join :)

dilaella Ella said...

seronok baca hehe..dah klik sony dan escape :)

nurhafieza said...

Hahahaa! Macam terkena kat diri sendiri plak. Tahu takpe, Makan makan! :D I like

Rubiatul Adawiyah said...

haha.. kelakar.. :D

Syazwani Afandi said...

singgah sini baca komik :) terima kasih sudi singgah taman cik wanie :) kelakar dan menarik komiknya. :) keep it up yea

Zara Alisha said...

singgah sini... hehehe... kartun yang menarik taki.

cynta ieda said...

daebak...hihi^^ bauat pengajaran bagi orang yg berisi..he

Kenit Cinonet said...

kihkihkih gemuk pun boleh dibuat cerita ye :D

Hafiza AizZawa said...

gemuk bin bulat..hehe..ade ker?

Cik Itah@RRP said...

hahaha ada+ jela..:D

Mazatul Azura Muhamad said...

Aku la tuh!! hehehe

Cik Kumbang said...

singgah dan terus follow :)
cara penyampaian info yg kreatif :)

el said...

hang kata kat cheq ka bro!wakakakaka
sula kang miahaha

HafRizah Sweet said...

comey kartun ni...hehee..jom jage kesihatan dri memasing :)

siti zahara said...

hehehe..lawak..tpi ada mesej di situ..=D

siti zahara said...

Done klik2..=D

Bahrain Ramlan said...

memang terbaik..hahahha

Jom terjah sini Kebaikan Menyertai Contest

Toko Baju Online said...

Greap Post & Nice Blog

Tips Kecantikan

Facebook Blogger Plugin: By RNHckr.com

Post a Comment